Каскета крепи Възраждане, а в МВР виждаме тъпота.Това коментира адвокат Николай

...
Каскета крепи Възраждане, а в МВР виждаме тъпота.Това коментира адвокат Николай
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: Каскета крепи Възраждане, а в МВР виждаме тъпота

Каскета крепи " Възраждане ", а в Министерство на вътрешните работи виждаме тъпотия.

Това коментира адвокат Николай Хаджигенов скандалния случай, при който деятели и депутати от " Възраждане " гладко се качиха с вишка току на балкона на столичния кмет Йорданка Фандъкова, в постройката на Столична община, и свалиха поставеното там украинско знаме, съобщи настоящо.ком.

Знамето беше бързо издигнато още веднъж, а ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев сподели, че служителите на реда, които охраняват постройката, не са се намесели, тъй като депутатите от " Възраждане " си посочили картите на народни представители.

" За следващ път да кажа, че депутатският имунитет не е индулгенция. Той е протекция против избрани намеси, не повече. Ако те (бел. ред. – в случая юрист Хаджигенов засяга депутатите от " Възраждане " ) извършат закононарушение, този имунитет пада незабавно. Какво ще направи Министерство на вътрешните работи в този момент, в случай че приемем, че те ще убият някой – ще ги арестуват след убийството, тъй като преди този момент имат имунитет, по този начин ли ", разяснява юрист Хаджигенов.

" Тук виновността още веднъж е на Министерство на вътрешните работи ", безапелационен беше Хаджигенов и уточни, че в дейностите на " Възраждане " няма вест: " Искрено се любувам на този парламент, тъй като тази висока естрада дава опция те да бъдат забелязани тъкмо такива, каквито са. За страдание няма вест и, че в Министерство на вътрешните работи царува безпросветна тъпотия – тук не приказваме за непросветеност и неначетеност, както беше при Борисов. Имали депутатски имунитет – и какво, какво от това? Имунитетът е функционален. Затова дадох образец с ликвидиране – може би е фрапантен, само че е тъкмо по този начин. Хипотетично - народен представител от " Възраждане " убива човек – естествено, по-късно той ще бъде арестуван, само че не и преди този момент, тъй като имал имунитет. Вие съществено ли? ".

На експлицитен въпрос дали стореното от " Възраждане " може да се квалифицира единствено като административно нарушаване т.е. наказването да е единствено санкция, юрист Хаджигенов отговори, че за него активността на партията попада в границите на член 419 от Наказателния кодекс. Той е част от главата " Престъпления срещу мира и човечеството " и сочи, че " съгласно с разликите по предходните членове се санкционира и оня, който умишлено допусне негов зависещ да извърши планувано в тази глава закононарушение ". Юристът категорично посочи, че това включва апелите за война против държавното управление, в това число отправени от водача на партията Костадин Костадинов. Всъщност той се похвали със сваленото украинско знаме в нарочно видео във Facebook профила си и наред с всичко друго предизвести столичния кмет Йорданка Фандъкова, че ще ѝ бъде търсена отговорност за " държавна измяна ", с експлицитните думи: " Не слагайте непознати флагове на постройката на българската Столична община ".



" Действащата война трансформира разпоредбите. За тяхна наслада имаме един Каскет за основен прокурор, чиято работа е да крепи корупцията и корупцията има интерес да поддържа " Възраждане ". Както виждате, Гешев не ги вижда. Преди, когато ГЕРБ и Движение за права и свободи имаха интерес да нападат " Възраждане ", ги нападнаха. Сега имат интерес да ги крепят – както виждате, те ги крепят ", добави юрист Хаджигенов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР